Gemeentes

Gemeentes zetten steeds meer in op de overgang van een lineaire naar een circulaire economie. Niet alleen om de ambities van de overheid te helpen realiseren, maar ook omdat inwoners dat steeds belangrijker vinden.

Het laten recyclen van het ingezamelde afval is daarin een belangrijke stap. Maar ook anders nadenken over het inrichten van de openbare ruimte en het inzetten van circulaire materialen. En ook binnen de gemeentelijke organisatie kunnen vaak grote stappen worden gezet.

Stoeptegels gemaakt van kunststofafval of een rotonde van circulair beton?
We denken graag mee over circulaire grondstoffen en producten in uw gemeente!

Contact
Circulair slopen en bouwen

In gemeentes wordt volop ontwikkeld, gesloopt en gebouwd. Daar zijn niet alleen veel grondstoffen voor nodig, er komt ook veel afvalmateriaal bij vrij. Maar liefst 40% van álle Nederlandse afvalstromen komt uit bouw- en sloopwerkzaamheden. Dat zorgt voor zo’n 35% van de totale CO2-uitstoot en 50% van het grondstoffengebruik.

Door circulair te slopen, duurzaam te bouwen en zoveel mogelijk circulaire grondstoffen en materialen in te zetten, verminderen we dit gebruik van nieuwe grondstoffen en dragen we met elkaar bij aan de reductie van CO2.

GP Groot sloopwerken en saneringen

GP Groot sloopwerken en saneringen helpt woningcorporaties, gemeenten en de bouwwereld om locaties op een duurzame manier klaar te maken voor een nieuwe bestemming. Alleen door circulair te slopen, kan er duurzaam gebouwd worden.

Circulair slopen
Circulairinbedrijf.nl

Circulairinbedrijf.nl is hét kennisplatform over circulariteit. Het team van circulairinbedrijf.nl geeft advies en gaat samenwerkingsprojecten aan om bijzondere afvalstromen een nieuw leven te geven. In de webshop is een groot assortiment aan circulaire producten te koop voor kantoor en facility management.

Circulairinbedrijf.nl
Bodemrijk©

Bodemrijk© is een circulair concept in Noord-Holland. Van tuin-, plantsoen- en snoeiafval van inwoners, gemeenten en bedrijven worden 100% natuurlijke bodemverbeteraars gemaakt die daarna ingezet kunnen worden voor de tuinen, bodems en plantsoenen in de Noord-Hollandse dorpen en steden.

Bodemrijk
Circulair slopen om duurzaam te bouwen

GP Groot sloopwerken en saneringen helpt woningcorporaties, gemeenten en bouwbedrijven om locaties op een duurzame manier klaar te maken voor een nieuwe bestemming. Alleen door circulair te slopen, kan er duurzaam gebouwd worden.

Circulair slopen

We zijn continu op zoek naar samenwerking met producenten en wederverkopers

Alleen samen kunnen we de circulaire economie écht van de grond krijgen!

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 10 80

Container huren Direct contact